Info servis

HGK - komora Zagreb dodijelila tradicionalne godišnje nagrade tvrtkama i pojedincima

Hrvatska gospodarska komora (HGK) - Komora Zagreb dodijelila je danas tradicionalne Zlatne plakete HGK-Komore Zagreb najuspješnijim tvrtkama za ostvarene poslovne rezultate u protekloj godini te za inovacije i značajne obljetnice.

U kategoriji velikih trgovačkih društava zlatnu plaketu dobili su Ericsson Nikola Tesla i Veterina d.o.o. U kategoriji srednjih društava nagrađeni su Eurocable Group i Funda d.o.o., a u kategoriji malih društava nositelji zlatne plakete su tvrtke ANT i Suban.

Na području inovacija nagrađeni su Inina tvrtka Maziva-Zagreb za inovaciju INA BIOMA EP 00, brzo razgradivu polutekuću mast, i Nikola Petković iz Samobora za višestruki nastavak usisavača prašine. Zahvaljujući ovoj inovaciji, Petković je ove godine dobio prestižnu titulu najboljeg sudionika Britanskog sajma inovacija izvan Velike Britanije.

Zlatnu plaketu za značajnu obljetnicu dobile su tvrtke INA-SD Naftaplin i Auto-Hrvatska za 50. obljetnicu poslovanja, Elka za 75. obljetnicu i Badel za 140. obljetnicu poslovanja.

Amelia Tomašević, generalna direktorica Hotela Esplanade, dobitnica je zlatne plakete za izuzetan doprinos razvoju hotelijerstva grada Zagreba. Amelia Tomašević svoj profesionalni život provela je u Dalmacijaturistu, a radila je i u Hotelu Inter-Continental, Agenciji Alfa u Ateni i Hong Kongu. Zadnjih dvadeset godina radnog vijeka radi u Hotelu Esplanade, najprije kao PR menadžer, a od 1995. kao generalna direktorica. Predavač je na Londonskoj školi za odnose s javnošću, PROPRO akademiji, Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji te na brojnih drugim školama i sveučilištima. Dobitnica je nekoliko prestižnih domaćih i inozemnih priznanja, dopredsjednica je HUP-a - Udruge ugostiteljstva i turizma te članica Upravnog odbora Hrvatske udruge hotelijera.

Hina