Info servis

Neto dobit Siemensa Hrvatska 52,4 milijuna kuna

Tvrtka Siemens Hrvatska, koja se bavi djelatnostima s područja elektrotehnike i elektronike u poslovnoj je 2003. godini koja je zbog prilagođavanja poslovnoj godini koncerna Siemens AG trajala devet mjeseci, ostvarila je ukupne prihode od 978,7 milijuna kuna te neto dobit od 52,4 milijuna kuna, obajavili su iz Siemensa.

Usporedbe radi, u čitavoj je prošloj godini neto dobit iznosila 24,7 milijuna kuna.

U devet mjeseci ove godine Siemens je zabilježio vrijednost novih ulaznih narudžbi u iznosu od oko 944 milijuna kuna. Do kraja tekuće poslovne godine ostvaren je promet u iznosu od 939 milijuna kuna.

I ove su se godine investicije tvrtke odnosile na izgradnju i održavanje moderno opremljenih radnih mjesta, odnosno informacijske i komunikacijske infrastrukture. Od 12 milijuna kuna investiranih uglavnom u materijalnu imovinu, 7 milijuna kuna je investirano u IT opremu.

Za 2003./2004. godinu Siemens planira i u globalnom i u lokalnom poslovnom okruženju značajno povećati obujam poslovanja, kazali su u toj tvrtki. Poseban fokus biti će stavljen na industrijski sektor, sektor energetike i posebice na izgradnju infrastrukture.

U navedenim sektorima Siemens vidi najveći srednjoročni potencijal zbog najavljene kandidature Hrvatske u Europsku uniju. Kroz široki portfelj proizvoda i već ostvareno pozicioniranje na lokalnom i regionalnom tržištu, Siemens posjeduje uvjete za učvršćivanje i nadogradnju tržišnih pozicija svih svojih odjela, istaknuli su u Siemensu.

Hina