Info servis

DHL express otvorio nove prostore u Zagrebu

DHL Express, vodeća tvrtka za ekspresnu distribuciju dokumenata i paketa, danas je u Novom Zagrebu otvorila nove poslovne prostore, ukupne površine 2500 kvadratnih metara.

Dio je to investicijskog ciklusa vrijednog 10 milijuna eura, koji uz poslovne prostore obuhvaća ulaganje u informatičku tehnologiju, nabavu najsuvremenije opreme, edukaciju zaposlenika i zamjenu i obnovu automobila.#L#

DHL je u Hrvatskoj prisutan 20 godina, od 1983, trenutno ima urede u još šest hrvatskih gradova i zapošljava 120 ljudi.

I u ovoj se godini nastavlja prošlogodišnji trend rasta prihoda od 18 posto, prevezeno je 22 posto više težine nego lani, odnosno više od 230 tisuća pošiljki, istaknuo je direktor prodaje DHL-a Hrvatska Nenad Severin.

Nove je prostore otvorio regionalni komercionalni direktor DHL-a za sjeveroistočnu Europu i sjevernu Afriku Gary Crates, a na prigodnoj je svečanosti ravnateljici Dječjeg doma u Nazorovoj Jasni Ćurković Kelavi, uručen ček na 20 tisuća kuna, čime će se opremiti igraonica za djecu toga doma.

Uz tradicionalne ekspresne usluge DHL je u Hrvatskoj u fazi uvođenja jedinstvenih logističkih usluga.

Naime, krajem prošle godine pod imenom DHL udružili su se DHL, svjetski lider u brzoj dostavi pošiljaka te Danzas, lider u zračnom i oceanskom prijevozu tereta i Deutsche Post Euro Express, europski lider u dostavi paketa. Time je nastala najveća logistička tvrtka u svijetu koja na jednom mjestu nudi asortiman usluga i rješenja, poznat pod nazivom One Stop Shop.

DHL-ova mreža povezuje 120 tisuća odredišta u više od 22 zemlje, zapošljava više od 150 tisuća radnika, ima više od 3,6 milijuna klijenata diljem svijeta i prevozi više od milijardu pošiljaka.

Hina