Info servis

Učilište Algebra u 2003. očekuje 60 postotni rast ukupnih prihoda

Učilište Algebra, specijalizirano za informatičku edukaciju profesionalaca, očekuje da će u ovoj godini ostvariti ukupan prihod od oko 6,5 milijuna kuna ili 60 posto veći nego lani, a broj zaposlenih u toj tvrtki u 2003. porastao je za preko 100 posto.

Voditelj marketinga i član uprave Algebre Hrvoje Balen iznio je te podatke na prigodnom domjenku upriličenom za kraj poslovne godine. Napomenuo je da su zaposlili puno mladih ljudi koristeći mjere "S faksa na posao", a da su im porasli prihodi 30 posto samo od provođenja sustava visoko specijalističke informatičke edukacije IBM Advanced Career Education, koju provode u suradnji s IBM-om Hrvatska.

Balen je kazao da Microsoft Hrvatska procjenjuje da udio Algebre na hrvatskom tržištu edukacijskih usluga za Microsoft alate iznosi između 30 i 35 posto, dok na području Microsoftovih programe za informatičke profesionalce Algebra drži 25 posto tržišta. Time je Algebra danas vodeći hrvatski IT edukacijski centar, kazano je.

Balen je naglasio da su u ovoj godini prodali prve komercijalne e-learning sustave (interaktivni sustavi za učenje) u Hrvatskoj, a sada pregovaraju sa slovenskim sistem integratorom, koji je zainteresiran da ponudi svojim klijentima e-learning sustave.

Hina