Info servis

Lura: 2003. godina restrukturiranja i kadrovskog ekipiranja

Za prehrambenu industriju Lura 2003. godina je godina restrukturiranja i kadrovskog ekipiranja kako bi bili što spremniji za borbu sa konkurencijom te za širenje na nova tržišta, istaknuo je predsjednik Uprave Lure Željko Perić na tradicionalnom božićnom druženju s novinarima.

Dodao je kako godinu obilježilo i uvođenje velikog broja novih proizvoda na tržište, značajna ulaganja u marketing u što će se, kazao je Perić, i dalje ulagati i to ponajviše zbog zahtjevne inozemne konkurencije.

Lura je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila poslovne prihode u iznosu od 1,5 milijardi kuna, što je 15 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit iznosila 11,5 milijuna kuna.

Govoreći o planovima Lure do kraja godine Perić je istaknuo kako očekuje nastavak rasta prihoda, daljnje intenzivno restrukturiranje te daljnje širenje u regiju. Tržišta prioriteta za Luru su Srbija i Slovenija. Tako su primjerice u Srbiji napravljena dva dubinska snimanja, obavljeni razgovori sa tri mljekare, dok se na slovenskom tržištu sa Ljubljanskim Mlekarnama i nadalje razmatraju mogućnosti za suradnju. Također se planiraju i pregovori s još nekoliko mljekara.

Perić je također kazao kako će se u osječkoj Slobodi Lura fokusirati na proizvodnju keksa i biskvita, dok je područje pekarstva u procesu prodaje zainteresiranima.

Perić je podsjetio i na projekt Lure, Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) i njemačke razvojne investicijske agencije DEG o širenju Lure i regiju, prema kojem bi EBRD i DEG dokapitalizirali Luru. Taj bi projekt trebao biti dovršen sredinom siječnja, a pomogao bi Luri da ojača bilancu s novim kapitalom.

Na susretu s novinarima Lura je predstavila i svoje nove web stranice koje će biti dostupne na Internetu u drugoj polovici prosinca. Također su kazali kako su uoči Božića donirali 40 tisuća kuna Hrvatskom savezu udruga tjelesnih invalida, odnosno njihovom projektu "Hvala ti moj dobri anđele - Vaša pomoć za našu svakodnevicu", a osim toga tijekom prosinca Lura je donirala i svoje proizvode brojnim udrugama, za djecu i mladež.

Hina