Info servis

Osijek: Vinatzer o rezultatima i planovima VIPnet-a

Predsjednik Uprave VIPnet-a Josef Vinatzer izjavio je danas u Osijeku kako su prihodi tvrtke u trećem tromjesečju ove godine veći za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te da je tržišni udio tvrtke u Hrvatskoj sada iznosi 50,1 posto.

Na konferenciji za novinare Vinatzer je rekao kako prihodi VIPnet-a u trećem tromjesečju ove godine iznose 110,5 milijuna eura, da je broj korisnika u tome razdoblju porastao na 1.180.000, odnosno za 15,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Po njegovim riječima VIPnet danas u 22 centra ima oko 1000 zaposlenih, a nakon sklapanja partnerstva s tvrtkom Vodafone i uvođenja nekoliko novih usluga, u idućem razdoblju namjerava se usmjeriti daljnjem razvoju inovacija te očekuje natječaj za koncesiju u UMTS mobilnoj telefonskoj mreži.

Vinatzer je kazao kako je tvrtka u više navrata iskazivala svoje zanimanje za razvoju usluga fiksne telefonije te kako i danas smatra da bi to bilo korisno, posebice za poslovne korisnike.

Na novinarski upit o mogućem trećem davatelju usluga mobilne telefonije u Hrvatskoj Vinatzer je kazao kako se VIPnet ne boji konkurencije, ali kako smatra da na hrvatskom tržištu polako dolazi do zasićenja te da ne vjeruje da bi treći operater, s obzirom na veličinu hrvatskog tržišta, mogao ostvariti dobre rezultate.

Vinatzer je na konferenciji predstojniku Klinike za pedijatriju osječke Kliničke bolnice dr. Zlatku Mandiću darovao ček od 100.000 kuna, namijenjenih kupnji novog ultrazvučnog uređaja za potrebe ove klinike.

Hina