Info servis

Microsoft ulaže 10 milijardi USD u softver za male tvrtke

Američka softverska kompanija Microsoft tijekom idućih će pet godina uložiti 10 milijardi američkih dolara u razvoj ponude programskih rješenja za male i srednje poduzetnike, objavio je njemački časopis Euro am Sonntag.

Po riječima čelnika Microsoftova dijela poslovanja za strategiju prodaje malim i srednjim poduzetnicima Orlanda Ayale, Microsoft time poduzima dugoročni potez, budući taj sektor ima diljem svijeta 40 milijuna kompanija. U najvećoj svjetskoj softverskoj kompaniji očekuju da ulaganja u taj dio poslovanja postanu profitabilna u 2005.

Operativni sustav te kompanije koristi više od 90 posto desktop računala u svijetu a, kako se rast osnovnog poslovanja s Windowsima usporava, u Microsoftu sada žele prodrijeti na tržište snažnijih i skupljih računala.

Microsoftov je cilj do kraja desetljeća manjim poduzetnicima prodavati i do 10 milijardi dolara vrijedan softver, a u ovoj godini u istraživanje i razvoj softvera za takve kompanije ulaže dvije milijarde dolara.

Njemački softverski div SAP, koji se specijalizirao na tzv. poslovnom ili ERP softveru koji velikim kompanijama pomaže racionalizirati poslovne procese i integrirati odjele poput upravljanja klijentima i ljudskim potencijalima, također je, u nastojanju da proširi poslovanje, bacio oko na manje tvrtke.

Hina