Info servis

Kerum vlasnik svih dijelova bivšeg Diokoma

Tvrtka "Kerum", splitskog poduzetnika Željka Keruma, nakon što je za sedam milijuna kuna kupila proizvodne cjeline Obuća, Konfekcija i Galanterija, postala je vlasnikom svih dijelova Diokoma u stečaju (nekadašnja Jugoplastika).

Prema riječima stečajnog upravitelja Diokoma, Frane Krište, Odbor vjerovnika Diokoma i stečajni sudac Ante Čatipović, kao i stečajni upravitelj prihvatili su Kerumovu ponudu kao najpovoljniju. Nakon što je u prosincu prošle godine za šest milijuna eura kupio istočni dio Diokomova kompleksa Brodarica, Kerum je početkom listopada ove godine za oko četiri milijuna eura kupio i maloprodajnu mrežu, poslovne prostore i Termoplastiku, a sada je ovom najnovijom kupnjom preostaloga dijela postao vlasnik svih dijelova ranijega Diokoma. Kerum se pritom obvezao zaposliti sve radnike, a najnovijom kupnjom Obuće, Konfekcije i Galanterije, preuzeo je 550 radnika, odnosno ukupno 760 radnika.

Stečajni upravitelj Frane Krišto za Hinu je kazao da će se novcem od prodaje dio potraživanja Diokomovih vjerovnika - potraživanja 2300 radnika iznose 58 milijuna kuna, a u prvom isplatnom redu čeka država, kojoj se duguje 67 milijuna kuna..

Hina