Info servis

HGK poslala upite domaćim IT tvrtkama o sudjelovanju na Cebit-u

Hrvatska gospodarska komora (HGK) poslala je upite na adrese tisuću domaćih informatičkih tvrtki, kako bi vidjeli koliko ih je zainteresirano za nastup na jednom od najvećih svjetskih informatičkih i telekomunikacijskih sajmova CeBIT 2004, izjavio je danas direktor Sektora za informatiku HGK Marijan Frković.

Predstavljajući aktivnosti vezane uz pripremu hrvatskog nastupa na CeBIT-u iduće godine, Frković je podsjetio da je Hrvatska ove godine prvi put bila izlagač na sajmu, a u organizaciji HGK nastupilo je 10 informatičkih tvrtki.

Na CeBIT-u 2004., koji će se održati od 18. do 24. ožujka, Frković očekuje nastup većeg broja domaćih IT tvrtki, posebno jer su oni koji su nastupili ove godine zadovoljni svojim predstavljanjem, a našli su partnere za suradnju, od kojih su neki i iz arapskih zemalja. Frković je napomenuo da su hrvatske tvrtke ove godine predstavile rješenja za elektroničko poslovanje i tehničke aplikacije koja se mogu koristiti na globalnoj razini.

Prikaz aktivnosti i događaja CeBIT-a organizirala je zagrebačka tvrtka Poslovne komunikacije.

Detlev Rossa, glasnogovornik organizatora CeBIT-a, tvrtke Deutsche Messe, istaknuo je da očekuju manji broj izlagača, za oko 150 tvrtki, te da će se ukupan broj izlagača kretati između šest i šest i pol tisuća iz 60 zemalja, na 300 tisuća četvornih metara izložbenog prostora.

Hina