Info servis

Hrvatski inovatori u Bruxellesu osvojili 22 medalje

Hrvatski su inovatori na 52. svjetskom salonu inovacija Eureka 2003 u Bruxellesu u konkurenciji oko 800 inovacija iz 40 zemalja, za 26 inovacija osvojili 22 medalje.

Na jučer završenom salonu inovacija u Bruxellesu hrvatski su inovatori osvojili jednu zlatnu, 12 srebrnih i 9 brončanih medalja, te 10 posebnih priznanja.

Osim pažnje Međunarodnog ocjenjivačkog suda naše su inovacije privukle i značajnu pažnju poslovnih ljudi koji su izrazili zanimanje za mogućnosti poslovne suradnje s našim autorima, navode iz Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Zlatnu medalju dobio je Hrvoje Mazija za zaštitu pilića protiv virusnih bolesti primjenom cjepiva u valionici postupkom utrazvučnog raspršivanja.

Među posjetiteljima izložbe najviše znatiželje pobudio je naš najmlađi inovator iz osmogodišnje škole "Matija Gubec" iz Zagreba, Luka Maksimilijan Grubić sa svojim radom Pretvorba energije koji je ujedno dobio i posebnu nagradu UNESCO-a.

Pokrovitelj nastupa hrvatskih inovatora bilo je Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo, supokrovitelj Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, a organizator Hrvatska zajednica tehničke kulture - Odbor za koordinaciju udruga inovatora i program inovatorstva.



Hina