Info servis

TDR u posebno društvo izdvaja duhan, a prosincu mijenja ime u ADRIS Grupa

Uprava Tvornice duhana Rovinj donijela je odluku o osnivanju novog društva - TDR d.o.o u kojem će u cijelosti organizirati duhansku djelatnost, a na Glavnoj skupštini, sazvanoj za 24. prosinca, odlučivat će se o promjeni imena Tvornice duhana Rovinj u Adris Grupu d.d., priopćeno je danas iz TDR-a.

Uprava je, kako se navodi, donijela odluku o osnivanju novog društva TDR d.o.o. u kojem se u cijelosti organizira poslovanje vezano za duhansku djelatnost, a što uključuje prijenos imovine i djelatnike vezane za tu djelatnost.

Suglasnost na prijedlog Izjave o osnivanju TDR d.o.o dao je Nadzorni odbor na sjednici 11. studenoga. Na toj je sjednici Uprava upoznala Nadzorni odbor s odrednicama poslovne politike koje se odnose na organizacijski preustroj Tvornice duhana Rovinj, čime je završena prva faza restrukturiranja i strateškog repozicioniranja Društva, navodi se u priopćenju.

Uprava je, kako se ističe, donijela i odluku o sazivanju Glavne skupštine Tvornice duhana Rovinj d.d., koja će se održati 24. prosinca ove godine.

Glavna bi skupština, kako je predviđeno dnevnim redom, trebala donijeti i odluku o izmjenama Statuta Tvornice duhana Rovinj d.d. koje se odnose na promjenu njena imena u Adris Grupa d.d., te dopunu djelatnosti, navodi se u priopćenju.

Ističe se pritom da će osnovna djelatnost Adris Grupe d.d. biti upravljanje i ulaganje, a predloženo je da Skupština donese odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Ugovora o uređenju međusobnih odnosa Adris Grupe d.d. i TDR d.o.o.

Skupštini je, kako se navodi, predloženo i donošenje odluke o dijeljenju dionica i to na način da se svaka dionica sadašnje nominalne vrijednosti 1.000 kuna dijeli na 10 dionica nominalne vrijednosti 100 kuna.

S predloženim točkama dnevnog reda suglasio se i Nadzorni odbor, stoji u priopćenju.

Hina