Info servis

Za radove na četiri dionice autoceste Zagreb-Split stiglo ukupno 27 ponuda

Na međunarodni natječaj za izvođenje građevinskih radova na četiri dionice buduće autoceste Zagreb- Split i to Tunel Sveti Rok-lijeva tunelska cijev, Maslenica- Zadar1, Zadar1-Zadar2 te Prgomet-Dugopolje, pristiglo je ukupno 27 ponuda.

Iz Hrvatskih autocesta (HAC) izvijestili su danas da su na natječaj za završetak radova na Tunelu Sveti Rok-lijeva tunelska cesta, dužine 5,70 kilometara, stigle su tri ponude i to tvrtki Strabag-Hrvatska, zagrebačkog Viadukta te splitskog Konstruktor Inženjeringa. Planirana vrijednost tih radova je 100 milijuna kuna, a završetak se planira najkasnije do svibnja 2003. godine.

Za radove na dionici Maslenica-Zadar 1 (dužine 12,45 kilometara) i planirane vrijednosti od 161,44 milijuna kuna stiglo je devet ponuda, od čega šest hrvatskih tvrtki, dvije slovenske i jedna austrijska. Ponuđači iz Hrvatske su tvrtka Zelena magistrala iz Slavonskog Broda, Zagorje Tehnobeton iz Varaždina, zagrebački Tempo i Industrogradnja, Poslovna udruga Primorje/Ingra te Poslovna udruga Viadukt. Iz Slovenije su stigle ponude tvrtki Cestno Podjetje iz Novog Mesta te SCT Ljubljana, dok je jedina austrijska ponuda ona tvrtke Alpine Mayreder Bau. Završetak radova na toj dionici planiran je za lipanj 2003.

Osam ponuđača zainteresirano je za radove na dionici Zadar 1-Zadar 2, dužine 9,55 kilometara, planirane vrijednosti od 146,7 milijuna kuna. Uz talijansku Adige Bitumi Impressa Mezzocorone, austrijsku Alpine Mayreder Bau te slovenske Cestno Podjetje i SCT Ljubljana, tu su i ponude hrvatskih tvrtki - Zelene magistrale, Zagorje Tehnobetona, Poslovne udruge Viadukt te Poslovne udruge Primorje/Ingra. Planirani rok završetka radova na toj dionici je lipanj 2003.

Za radove na dionici Prgomet-Dugopolje, dužine 29,2 kilometara i planirane vrijednosti 654,263 milijuna kuna stiglo je sedam ponuda, četiri hrvatskih tvrtki te po jedna iz Slovenije (SCT Ljubljana), Austrije (Alpine Mayreder Bau) i Italije (Impressa Grasseto).

Ponude su iz Hrvatske dostavile tvrtke Izvođač iz Imotskog, zagrebačka Industrogradnja, Zagorje Tehnobeton te Poslovna udruga Viadukt. Radovi na toj dionici trebali bi biti završeni u lipnju 2004. godine, doznaje se iz HAC-a.

Hina