Info servis

Business MasterCard Electronic - nova poslovna kartica i u Hrvatskoj

MasterCard International od rujna je na tržište uveo poslovnu verziju MasterCard Electronic individualne kartice, pod imenom Business MasterCard Electronic, namijenjenu srednjim i malim poduzetnicima, koju planiraju uvesti i u Hrvatskoj.

L?via Judith Szab?, Account Director pri MasterCard Europe, ističe kako su njihova istraživanja pokazala da 65 posto poduzetnika u regiji istočne Europe, uključujući Hrvatsku, poslovne troškove podmiruje bankovnim prijenosom, dok 22 posto njih koristi gotovinu. Usmjeravanje tih korisnika prema korištenju platnih kartica predstavlja atraktivnu mogućnost za financijske ustanove, naglašava se u priopćenju MasterCarda.

Uspješno uvedena u zemlje istočne Europe, MasterCard Electronic kartica namijenjena individualnim korisnicima predstavlja alternativu tradicionalnoj MasterCard kartici, što se kreditnog rizika tiče. Uslijed pozitivnog odjeka i izraženog interesa kompanija je od rujna ponudila MasterCard Electronic malim i srednjim poduzećima, a ta kartica bankama omogućava prilagodbu veličini i kreditnom riziku pojedinačnih poslovnih sustava te tako povećavaju koristi od plastične kartice.

Kao i MasterCard Electronic kartica namijenjena individualnim korisnicima, iznos na Business MasterCard Electronic kartici u cijelosti je namijenjen trošenju autoriziranim elektronskim transakcijama, prvenstveno kupovini, navodi se u priopćenju.

Hina