Info servis

Ericssonu Nikola Tesla certifikat za poslovnu izvrsnost

Ericsson Nikola Tesla (ETK) prva je hrvatska kompanija, a ujedno i prva kompanija u korporaciji Ericsson, kojoj je Europska zaklada za upravljanje kvalitetom (EFQM - European Foundation for Quality Management) iz Bruxellesa dodijelila certifikat za poslovnu izvrsnost (Recognised for Exellence).

Kako je istaknuto u ponedjeljak na konferenciji za novinare, ovaj certifikat potvrđuje da ETK već godinama ostvaruje izvrsne poslovne rezultate i zaslužuje uvrštenje među malobrojne kompanije s tim priznanjem.

Pojašnjavajući EFQM model izvrsnosti, Ivica Oslić, menadžer za kvalitetu ETK-a, naglasio je da model predstavlja sustavni pristup koji usko povezuje različite aspekte izvrsnosti u integriranu strategiju poboljšavanja, odnosno u istovremeno, usklađeno i dugoročnije primjenjivanje više inicijativa, alata ili modela. Taj pristup, dodao je, povezuje usvojene vizije, politike i strategije poboljšavanja s planovima operativnih akcija, upravljanjem postignućima, uspoređivanjem s najboljima u klasi te s nagrađivanjem zaposlenika.

Ovaj certifikat, kazao je predsjednik kompanije Ericsson Nikola Tesla Ake Enell, rezultat je neprestanog i sustavnog dugogodišnjeg poboljšavanja kompanije u koji su bili uključeni svi zaposlenici.

Predstavnici ETK-a istaknuli su kako im je želja da na EFQM web stranici, koju su otvorili za hrvatske kompanije, ne ostanu sami već da im se u sljedeće dvije do tri godine pridruži još koja izvrsna hrvatska kompanija.



Hina