Info servis

Povjerenstvo za PIK-ove predlaže sjednicu Vlade o privatizaciji "Belja"

Povjerenstvo za praćenje tijeka aktivnosti u privatizaciji PIK-ova, imajući u vidu aktualno stanje i značaj koje Belje d.d. ima za Baranju i Hrvatsku, predložilo je danas da se do 15. studenoga u Dardi održi tematska sjednica hrvatske Vlade u vezi rješavanja daljnje poslovne sudbine Belja.

Kako je priopćeno iz Ureda za socijalno partnerstvo, Povjerenstvo također podržava prijedlog o osnivanju konzorcija koji je zainteresiran za privatizaciju Belja u cjelini, kao i zahtjev o uključivanju sindikata u razgovore vezane za privatizaciju Belja, a posebno u dio koji se odnosi na gospodarski i socijalni položaj radnika, i to potpisivanjem socijalnog ugovora s potencijalnim kupcem.

Na današnjoj sjednici Povjerenstva koje je razmatralo aktualno stanje i daljnje postupke u privatizaciji Belja, predstavnici sindikata istaknuli su neophodnost osiguravanja redovitosti isplate plaća, kao preduvjeta nastavka socijalnog dijaloga i provedbe nužnih mjera u pripremi privatizacije.

Uz predstavnika Ureda za socijalno partnerstvo te članova Povjerenstva - predstavnika Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Sindikata PPDIV-a, sjednici Povjerenstva prisustvovali su i predstavnici Uprave i Nadzornog odbora Belja te Hrvatske udruge sindikata.

Hina