Info servis

Skup u Varšavi: "Poslovna odgovornost - nova razvojna strategija"

"Poslovna odgovornost - nova razvojna strategija", naziv je poslovne konferencije održane 6. i 7. listopada u Varšavi, u okviru Europske poslovne kampanje za društvenu odgovornost poslovnog svijeta 2005. (European Business Campaign for CSR 2005).

Organizirali su je poljski Odgovorni poslovni forum i Svjetska banka, pri čemu su Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HRPSOR) i International Business Leaders Forum bili suorganizatori rasprava u kojima su se predstavile tri hrvatske kompanije: Coca-Cola Beverages Hrvatska, Podravka i Pliva koju je zastupao predstavnik krakovske podružnice.

Kako su danas izvijestili iz HRPSOR-a, skup je okupio oko 300-ak sudionika uključujući sve nacionalne organizacije iz regije koje se bave odgovornošću poslovnog svijeta.

Konferencija je bila doprinos ostvarenju europskog koncepta društvene odgovornosti poslovnog svijeta, razvijenom u funkciji dostizanja strateškog cilja zacrtanog u Lisabonu 2000. - Europa do 2010. treba postati najkompetitivnije gospodarstvo svijeta zasnovano na znanju.

Europska društvena odgovornost poslovnog svijeta (CSR Europe) je mreža u koji je izravno uključeno 59 kompanija i 16 nacionalnih partnerskih organizacija, koja mobilizira tisuće predstavnika europskog poslovnog okruženja, dajući primjere dobre prakse, uputama i alatom za učenje, nudi tečajeve, tematske događaje i istraživanja.

Okupljanjem i sučeljavanjem busenissa, donositelja odluka, političara, investitora, socijalnih partnera, predstavnika civilnog društva i akademskih krugova stvara se europsku strategiju društvene odgovornosti poslovnog svijeta, istaknuto je na skupu, prenose iz HRPSOR-a.

Hina