Info servis

Predstavljena gospodarska razglednica Vrlike "Pogled u budućnost"

Grad Vrlika, na čijem području postoje dobri uvjeti za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivrede, kao i sportsko-zdravstvenog turizma, predstavio je danas javnosti gospodarsku razglednicu "Pogled u budućnost".

U toj zanimljivoj brošuri koja pruža mnoštvo podataka s povoljnim uvjetima za gradnju gospodarskih i drugih objekata, posebno je obrađena gospodarski-ekološka zona na Lelasovoj Glavici kraj Kosora u čije komunalno opremanje su do sada uložena znatna sredstva.

U toj zoni već uspješno radi punionica pitke vode s izbora Vukovića vrelo koja s još jednom u samoj Vrlici zapošljava 70 radnika.

Na predstavljanju razglednice, predsjednik Gradskog vijeća Ante Turudić istakao je kako je grad dobio pisma namjere za podizanje, na Lelasovoj Glavici, još 3 pogona i to sirare, hladnjače i pogona za preradu povrća. Njima će kao i ostalim zainteresiranima, biti komunalno opremljeno zemljište ustupljeno po cijeni od 80 kuna za metar četvorni, što je više nego povoljno.

Drugi projekt je izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Česma u samoj Vrlici, koji će najvećim dijelom biti u funkciji sportsko-zdravstvenog turizma čemu posebno pogoduje izvanredna klima u vrličkom kraju.

Poseban značaj daje se razvoju poljoprivrede i stočarstva, u što su inače do sada uložena značajna sredstva i postignuti dobri rezultati.

Uz ostalo, već više od 25.000 stabala jabuka i nektarina zasađenih posljednjih godina daje izvanredne prinose i poslovne rezultate.

U tijeku je priprema za sadnju još oko 10.000 stabala jabuka i drugog voća, a sadnice će najvećim dijelom financirati županija i grad Vrlika.



Hina