Info servis

Nokia najavila bolje od očekivanja poslovne rezultate

Vodeći svjetski proizvođač mobilnih telefona, finska Nokia, izvijestila je danas da zahvaljujući rastu potražnje očekuje bolje tromjesečne rezultate poslovanja od ranije očekivanih.

"S obzirom na razvoj situacije u prva dva mjeseca trećeg tromjesečja, očekuje se da će pro-forma zarada po dionici za grupaciju Nokia biti u skladu ili neznatno viša od najviših očekivanja, procijenjenih na između 0,15 i 0,17 eura po dionici", stoji u procjeni poslovanja te kompanije za spomenuto razdoblje.

No, Nokia istodobno očekuje da vrijednost prodaje u trećem tromjesečju bude ista ili neznatno niža nego u istom lanjskom razdoblju, uglavnom zbog velike deprecijacije dolara u odnosu na godinu ranije.

Obujam prodaje mobilnih telefona Nokije i cjelokupne industrije općenito je u trećem tromjesečju bio snažan, objavila je ta finska kompanija. "Nokia i dalje očekuje da će iskazati brži rast količinske prodaje od prosječnog tržišnog, znatno iznad 10 posto na godišnjoj razini za treće tromjesečje", stoji u priopćenju te kompanije.

Financijski analitičari Nokiju smatraju glavnim pokazateljem stanja na telekom tržištu u svijetu.

Hina